Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η ώρα της σύγκρουσης έφτασε...

Η Δ.Ε.Θ. ανέκαθεν αποτελούσε σημείο αναφοράς της οικονομικής πορείας και ζωής της χώρας. Τη φετεινή, νομίζω, θα τη σηματοδοτήσει μιά από τις σημαντικότερες κοινωνικές συγκρούσεις των τελευταίων δεκαετιών και τα αποτελέσματά της θα τα βιώνουμε σε βάθος δεκαετιών.
Όσο και να προσπαθήσουν κάποιοι να το παρουσιάσουν ως μιά λογική αντίδραση διάφορων κοινωνικών ομάδων απέναντι σε μιά σκληρή και ανάλγητη πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, η πραγματικότητα είναι σκληρή και η αλήθεια επίμονη για να μπορέσουν να την αποκρύψουν.
Γιατί η αφτιασίδωτη αλήθεια λέει τα εξής:
Στο ένα μπλόκ, βρίσκονται όσοι στην Ελλάδα ελπίζουν στη χρεωκοπία γιά να υλοποιήσουν φτηνά τα επενδυτικά τους σχέδια από τα κέρδη των παραγώγων που πόνταραν, ο Σαμαράς και η παρέα του, που θέλει να τους εκπροσωπήσει ως πρωθυπουργός και να συνεχίσει το "δημιουργικό" έργο της παράταξής του, η παραδοσιακή και "ανανεωτική" (!!!) αριστερά που ελπίζουν στην εκλογική υπέρβαση υπό καθεστώς χάους. Εκτελεστικά όργανα αυτών των συμφερόντων είναι κάθε "μπουμπούκι" της Ελληνικής κοινωνίας σε μιά πρωτόγνωρη και αγαστή συνεργασία. Ταξιτζήδες (νταβατζήδες των δρόμων), Πανεπιστημιακά λαμόγια και αριστούχοι (χα!) φοιτητές των κομματικών γραφείων, δημόσιοι υπάλληλοι που τρέμουν στην εκδοχή να χρειαστεί να εργαστούν αποδοτικά,  φοροφυγάδες της νύχτας και της μέρας που ενοχλήθηκαν από την αύξηση του ΦΠΑ που ...δεν αποδίδουν και φαρμακοποιοί που απαιτούν(!) κρατική εγγύηση στα ολιγοπωλιακά υψηλά τους κέρδη. Και γραφείο τύπου οι μεγαλοεργολάβοι και τα κανάλια τους.
Δυστυχώς σε αυτό το μπλόκ ανήκουν πολλοί.
Υπάρχει και το άλλο μπλόκ. Αυτό που σιωπηλά παρακολουθεί, αρνείται να παραδοθεί στις κερδοσκοπικές ορέξεις, που λοιδωρείται όταν υπερασπίζεται τα αυτονόητα.
Είναι οι φοιτητές που σπουδάζουν διαβάζοντας με εξαντλητικό ρυθμό, για να καταφέρουν να υπερκεράσουν στις εξετάσεις τους "τουρίστες" των φοιτητικών παρατάξεων, οι επαγγελματίες και έμποροι που δουλεύουν νυχθημερόν και ελπίζουν να κλείσουν οι μαύρες τρύπες του δημόσιου τομέα που διασπαθούν τον πλούτο που παράγουν και να παταχθεί η φοροδιαφυγή που τους φέρνει αντιμέτωπους με αθέμιτο ανταγωνισμό, ευσυνείδητοι και ικανοί δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν συνείδηση του χρέους τους απέναντι στους Ελληνες και νοιώθουν να τους συνθλίβει η διαφθορά και η απάθεια των συναδέλφων τους, οι άνεργοι που θέλουν πράγματι να δουλέψουν και ξέρουν ότι αυτό θα γίνει αν η Ελλάδα μπεί στο δρόμο της υγιούς ανάπτυξης, οι πραγματικοί αγρότες που παλεύουν σκληρά να βγάλουν το "χρυσό" της Ελληνικής γής και βλέπουν τους αγροτοπατέρες μαζί με τους μεσάζοντες να τους παίρνουν το μέρισμα του ιδρώτα τους.
Ε, σε αυτό το μπλόκ ανήκουν οι περισσότεροι.
Αυτοί πίστεψαν στο Γιώργο Παπανδρέου, σε αυτούς πρέπει να στηριχθεί τώρα.
Ας καταγγείλλει ανοιχτά όλους όσους θέλουν να οδηγήσουν στην καταστροφή την Ελλάδα και ας πάρει άμεσα όλες τις αποφάσεις που θα τους οδηγήσουν στο περιθώριο. Οι υγιείς δυνάμεις της Ελλάδας από όλους τους πολιτικούς χώρους θα βρεθούν στο πλάϊ του.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1981 γκρέμισε τη δεξιά, το 2011 να γκρεμίσει τη διαφθορά, οικονομική και πολιτική.

2 σχόλια:

  1. μαλλον καπνιζεις πρασινο χορτο φιλε, γι' αυτο δεν ξερεις τι σου γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ά!!! είστε πολύ βλαμένη, όχι λίγο...
    Καλά που ζείτε, τόσο χαζομάρα...
    Πως είναι δυνατόν ένας ολόκληρος λαός για χρόνια να πίστεψαν σε σας;
    Είστε πραγματικά άτομα με μειωμένη αντιλιπτική ικανότητα...στην καλύτερη περίπτωση γιατί η χειρότερη κυβερνά(αν σας το παν και αυτό;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή