Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Το μεγάλο λάθος του Γιώργου Παπανδρέου

Πέρασαν περίπου 2 χρόνια που η Ελλάδα, ταυτόχρονα με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., βρίσκεται στο κέντρο της παγκόσμιας οικονομικής δίνης. Ολο αυτό το διάστημα η Ελληνική κοινωνία βομβαρδίζεται ασταμάτητα από ανακοινώσεις μέτρων, προβλέψεις για λήψη μέτρων και έγκυρες πληροφορίες για λήψη μέτρων. Συνοδευόμενα όλα αυτά,  σε σταθερή και ακριβή συχνότητα, με την απαραίτητη καταστροφολογία, την επαναφορά της δραχμής, την χρεωκοπία και ότι αρνητική φράση περιέχει η Ελληνική γλώσσα.  Με αποτέλεσμα να μην έχει υπάρξει ούτε μία μέρα χωρίς αρνητική  και απαισιόδοξη σκιά πάνω από την Ελλάδα και τους Ελληνες.
Στο κέντρο αυτών των γεγονότων η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Γιώργος Παπανδρέου ως επικεφαλής της. Που έπρεπε να καταφέρει ταυτόχρονα δύο πράγματα. Το πρώτο, που χρειάστηκε να κάνει, ήταν να αποτρέψει τη στάση πληρωμών που μας οδηγούσαν οι αγορές. Το δεύτερο ήταν να αλλάξει την Ελλάδα ("άλλαξε τα όλα" ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε) ώστε η πορεία της στο μέλλον να είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τον κατήφορο που ακολουθούσε τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο το έχει καταφέρει μέχρι σήμερα. Τίθεται όμως καθημερινά σε αμφισβήτηση όσο καθυστερεί το δεύτερο, οι περίφημες διαρθρωτικές αλλαγές.
Πως τις περιέγραψε στην αρχή της θητείας του αυτές τις αλλαγές; Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ήταν ο τίτλος. Αυτή διακήρυξε ότι θα εφαρμόσει, αυτή δεν ακολούθησε και τώρα πληρώνει το αποτέλεσμα. Και μαζί με αυτόν όλη η Ελλάδα.
Ας αποφασίσει έστω την τελευταία στιγμή να την εφαρμόσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου